Weekendje Maastricht

Maastricht is misschien wel één van de mooiste steden van ons land. Het kan de moeite waard zijn om heerlijk een weekend Maastricht te boeken. De stad ligt in het meest zuidelijke puntje van Nederland. Gelegen aan de enige berg van ons land namelijk de Sint-Pietersberg. Eén van de grootste rivieren van Nederland stroomt door Maastricht: De Maas. Tijdens een weekendje weg is het heerlijk om een stadswandeling te maken langs de Maas en te genieten van het stadsbeeld.

Weekend winkelen in Maastricht

Maastricht is een populaire winkelstad niet alleen bij Nederlanders, maar ook bij Duitsers en Belgen. Vanwege de ligging in de grensstreek komen toeristen uit verschillende landen hier samen om te winkelen. Maastricht is ook echt een winkelstad bij uitstek. Het centrum zelf is zeer afwisselend met diverse winkels en grote nieuwe winkelcentra. Het winkelhart is voor een deel overdekt en er zijn ook nog kleine gezellige winkelstraten eromheen. Naast unieke winkeltjes zijn ook de bekende winkelketens in de binnenstad te vinden. De bekendste winkelstraten van Maastricht zijn: De Kleine straat, De Grote straat en de Maastrichter Brugstraat. Vergeet vooral niet om ook een bezoekje te brengen aan de minder bekende straten voor verrassende winkeltjes.

Bourgondisch genieten in Maastricht.

Een weekend Maastricht kan natuurlijk niet zonder een terrasje te pakken of te genieten van het heerlijke eten en drinken. In de stad zijn diverse eetgelegenheden te vinden waar je heerlijk kan eten of drinken. Het niveau in de restaurants is enorm hoog. In de stad zitten verschillende restaurants met een Michelin ster. Naast luxe restaurants kan je ook heerlijk genieten in simpele pizzeria's en diverse Bourgondische restaurants. Het is vooral belangrijk dat je geniet van het eten en het leven in Maastricht. Breng ook een bezoekje aan Sjinkerij de Bóbbel. In deze horecagelegenheid maken ze hun eigen kruidenbitter die de moeite waard is om te proberen.

Weekend Maastricht boeken

Ben jij van plan om een weekend Maastricht te boeken? Wij raden je aan om gezellig voor een hostel te gaan. Hostels liggen vaak in het centrum van de stad en zijn lekker betaalbaar. Je bent geen vermogen kwijt om een weekendje in deze gezellige bourgondische stad door te brengen. Doordat je minder geld kwijt bent kan je zelfs langer blijven. Maak er bijvoorbeeld een lang weekend weg van en ga pas op maandag weer naar huis. Het kan allemaal in deze gezellige stad in het zuiden van Nederland.

Boek een hostel

 
X Wij gebruiker cookies. Als u gebruikmaakt van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. meer informatie ok