Bezienswaardigheden

De stad Maastricht staat bekend om haar vele oude en moderne bezienswaardigheden. Wanneer je de stad bezoekt, moet je onderstaande hoogtepunten zeker niet missen. Vanuit je hostel zijn de meest hoogtepunten lopend te bereiken.

Stadhuis van Maastricht

Het stadhuis van Maastricht is ontworpen door een bekende Nederlandse architect, Pieter Post, in de 17e eeuw. De bouwstijl van dit Stadhuis is in Hollandse renaissancestijl.

Sint Servaas Basiliek

Sint Servaas-Basiliek

Deze basiliek ligt tussen drie pleinen: het Vrijthof, het Keizer Karelplein en het Henric van Veldekeplein. Deze is de oudste, bestaande kerk van Nederland. Tijdens 1976-1981 werd de restauratiecampagne voorbereid en duurde van juni 1981 tot juli 1993.

Helpoort

De Helpoort is de oudste stadspoort in Maastricht. Deze maakt deel uit de eerste stadsmuur, gebouwd in 1229 in opdracht van Henrik I. Dit is een rechthoekig poortgebouw, met aan weerszijde twee halfronde uitgebouwde torens.

Vrijthof

Het vrijthof is een plein net voor de Sint-Servaasbasiliek. Dit plein is bekend vanwege de vele monumenten, een aantal culturele voorzieningen, een groot aantal caféterrassen en evenementen van tijd tot tijd. Op dit plein vindt men ook de Sint-Janskerk, het Theater aan het Vrijthof, de oude militaire Hoofdwacht en het Spaans Gouvernement.

Maastrichter markt

Deze markt vindt plaats op woensdag en vrijdag, op vrijdag is deze groter. Deze ligt net naast het vrijthof. Op dit plein staat ook het Stadhuis van Maastricht. Dit plein ontstond toen het Stadhuis ontstond.

Kazematten

De Kazematten in Maastricht ontstonden in 1575 en 1825. Kazematten zijn een netwerk van gangen en mijngalerijen. Tijdens de tweede wereldoorlog dienden deze als schuilkelders.

Bassin

De oude binnenhaven van Maastricht, genaamd Bassin, ligt in het noorden van het centrum. Deze werd aangelegd in 1824-1826. Daarvoor stonden tot aan de Franse tijd de kloostercomplexen van de Duitse Orde en de Antonieters.

Onze-Lieve-Vrouweplein

Dit plein ligt in het centrum van Maastricht. De naam komt van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, die ook op dit plein staat. Dit plein staat bekend door de horeca. Er bevinden zich enkele eetcafés en een hotel. Het theater De Bonbonnière bevindt zich op korte afstand.

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum is een museum ontworpen door een Italiaanse architect, Aldo Rossi. Dit museum is voor beeldende kunst. Dit museum is zeker een bezoekje waard!

Hier kun je meer lezen over de stad Maastricht zelf.

X Wij gebruiker cookies. Als u gebruikmaakt van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. meer informatie ok