Parkeren in Maastricht

Parkeren in Maastricht kan vrij lastig zijn vooral als je echt naar het centrum wilt. Vooral op zaterdagen kan er weleens een tekort ontstaan aan parkeerplaatsen. Een hostel heeft meestal geen eigen parkeerplaatsen. Je moet dus op zoek gaan naar een alternatief dat in de buurt van het hostel staat. Van maandag tot en met zaterdag is het in het centrum standaard betaalt parkeren. Op koopzondagen ben je ook verplicht om te betalen tijdens de openingstijden van de winkels. Als je echt een plekje met een parkeermeter neemt, dan is er vaak een maximale parkeerduur. Afhankelijk van de plek waar je parkeert is dit tussen de 2 en 4 uur. Bij een parkeergarage mag je wel onbeperkt parkeren.

Goedkoop parkeren in Maastricht

Als je een weekend weg gaat, dan wil je niet al je geld kwijt zijn aan parkeren. Goedkoop parkeren in Maastricht is een mooie oplossing. De gemeente heeft als alternatief voor parkeren in het centrum de Park & Walk bedacht. Dit zijn parkeerterreinen op slechts 10 minuten lopen van het centrum. Je kan hier goedkoop parkeren en naar het centrum wandelen. Met speciale bordjes worden de wandelroutes richting het centrum aangegeven. Je komt deze park & walk tegen in de volgende straten: Cabergerweg, Kennedybrug en de Noorderbrug.

Park & Ride in Maastricht.

Als je goedkoop wilt parkeren, dan is het slim om je auto gewoon buiten het centrum neer te zetten. Een mooi voorbeeld is de Park & Ride in Maastricht. Je krijgt bij de Park & Ride een speciaal dagtarief en het is mogelijk om vanaf hier voordelig met het openbaar vervoer verder te reizen. Reis je al met de trein? Dan krijg je een extra korting bovenop het dagtarief. Naast het centraal station kom je de park & ride tegen bij: Maastricht-Noord en Bunde. Bij deze twee stations koop je voordelig een dagkaart + kaartjes richting het centrum van de stad.

Parkeren in Maastricht in de parkeergarages

De duurste oplossing om te parkeren in Maastricht blijft natuurlijk de parkeergarages in het centrum. Het voordeel is wel dat deze parkeergarages 24 uur per dag open zijn en echt in het centrum liggen. Natuurlijk zijn er ook een paar parkeergarages buiten het centrum te vinden. Het tarief van deze parkeergarages ligt iets lager, maar je moet vaak nog wel zelf proberen in het centrum te komen. Dit is het nadeel van de goedkope parkeergarages buiten het centrum.

Wanneer je eenmaal je auto geparkeerd hebt, kun je gaan geniet van alle bezienswaardigheden in Maastricht.

Boek een hostel

 
X Wij gebruiker cookies. Als u gebruikmaakt van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. meer informatie ok