De stad Maastricht

Maastricht behoort tot een van de oudste steden van Nederland. Deze stad is met zekerheid al twintig eeuwen bewoond. Maastricht is ongeveer 2050 jaren geleden in de Romeinse tijd ontstaan.

café op het Vrijthof

De geschiedenis van Maastricht wordt ingedeeld in vier tijden waarin de stad telkens een veranderend functie had: Romeinse vesting, religieus centrum, garnizoensstad en vroege industriestad. Maastricht is ontstaan als schakel in de verbindingsroute tussen het oude Gallië en Germanië.

Doordat Maastricht zijn functie als verbindingsstad tot vroeg in de twintigste eeuw heeft weten te behouden, heeft deze functie de stad veel welvaart gebracht. De Tweede Wereldoorlog in de twintigste eeuw zorgde voor een terugval van deze welvaart van de stad. Na de oorlog heeft Maastricht haar voortvarendheid weer opgepakt en is momenteel de bruizende hoofdstad van de provincie Limburg.

Ligging Maastricht

Maastricht ligt bijna in het meest zuidelijke puntje van Nederland. De stad ligt aan de Sint-Pietersberg, de enige berg van Nederland. Door de stad stroomt een van de grotere rivieren van het land, de Maas. Deze stad heeft een oppervlakte van ruim 60km² en ligt vlak bij de grens met België en Duitsland en is daarom een geliefde stad voor onze Ooster- en Zuiderburen.

Maastricht is opgedeeld in vijf stadsdelen: Maastricht-Centrum, Zuid-West, Noord-West, Noord-Oost en Zuid-Oost. De talen die er gesproken worden zijn het Nederlands en het stadsdialect Maastrichts.

Een leuke manier om je weekend in Maastricht door te brengen is in een hostel.

X Wij gebruiker cookies. Als u gebruikmaakt van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. meer informatie ok